Zilver voor de HVN in Helsinki.

Posted on

Facebooktumblr

Helsinki Longsword Open 2016

Afgelopen weekend was het eerste toernooi van de Nordic Historical Fencing League in Helsinki, georganiseerd door de EHMS. Er waren drie vechters aanwezig voor de HVN: Annina Ruokonen, Marcos Arino en Matthys Kool.

Annina vocht goed en heeft in haar pool 1 gevecht gewonnen, 3 gelijke score en 1 gevecht verloren, wat na een lange periode van weinig training een erg goede score was. Ze was daarmee net aan door naar de eliminatie rondes en verloor daar in een prima gevecht van Sara Vertanen die uiteindelijk het Dames Langzwaard toernooi zou winnen. Al met al een goed resultaat.

Marcos pool ging minder. Het begon goed maar ging toen steeds iets minder. Zijn laatste gevecht stond hij voor na een paar mooie exchanges maar heeft toen alsnog net aan verloren, wat er voor zorgde dat hij helaas niet uit de pools kwam. We weten nu waar we aan gaan werken om het volgende toernooi beter te laten gaan!

Matthys heeft al zijn pool gevechten gewonnen en ging als 2e in de ranking door naar de eliminatie rondes. Daar stond hij aan de zware kant van de eliminatie boom met Timo Kuusama, Kristian Ruokonen en Jesper Christiansen. Het gevecht met Timo was de tweede keer dat ze elkaar tegenkwamen dit toernooi, Matthys had van hem gewonnen in de pool in een spannend gevecht. Het gevecht in de eliminatie ronde ging beter en Matthys won met een duidelijke voorsprong. Daarna moest hij weer eens tegen Kristian. Matthys veranderde zijn stijl van vechten door voornamelijk vanuit de duimen grip te vechten en versloeg zo Kristian. De halve finale was tegen Magnus Lundborg, iemand waar Matthys nog niet eerder tegen gevochten had. Al snel stond Matthys op een voorsprong die hij vast wist te houden tot het einde van het gevecht.

Uiteindelijk was de finale tussen Dennis Ljunqvist en Matthys. De finales zijn altijd 3 rondes. Matthys won de eerste ronde met 4-0, verloor de tweede ronde op een sudden death met 4-3 en verloor de laatste ronde nipt met 5-4 om met zilver het toernooi af te sluiten. Een goed begin van de League.

Voor foto’s van het hele toernooi:

https://www.flickr.com/photos/mirhannika/sets/72157663916891315

https://www.flickr.com/photos/toroti/sets/72157663752023521