Winst in Zweden en de Nordic Historical Fencing League!

Posted on

Facebooktumblr

In het weekend van 30 en 31 mei was het Örebro Open in Örebro, Zweden.

Er waren vier toernooien Mixed HVN medalsLongsword, Womens Longsword, Sabre en Rapier & Dagger. De Mixed Longsword maakte deel uit van de NHFL (Nordic Historical Fencing League, www.nhfl.nu) en was het afsluitende toernooi. Matthys ging het toernooi in met een mooie voorsprong van 12 punten in de League en was daarmee verzekerd van in elk geval een plaats op het podium.

In de Sabel heeft hij zoch tot de finale gevochten om daar Kristoffer Stanson tegen te komen van Stockholms Stigmän, hij is een erg goed sabel vechter en een geduchte tegenstander. De eerste ronde was voor Kristoffer, de tweede voor Matthys en de derde met 1 punt verschil voor Kristoffer.

In de Mixed Longsword ging het dus niet alleen om het toernooi in Örebro maar ook om de NHFL, Matthys kwam in de eliminaties zware tegenstand tegen van onder andere Matias Parmala, Dennis Ljungqvist en Kristian Ruokonen. Uiteindelijk eindigde hij in de finale tegenover Axel Pettersson een vechter die de meeste toernooien op zijn naam heeft staan, na twee rondes was het echter al beslist, Matthys won de finale met winst in de eerste twee rondes.

De eindstand:

– Zilvere medaille in het Sabel toernooi
– Goude medaille in het langzwaard
– Goude medaille in de Nordic Historical Fencing League en een speciale zwarte feder van Regenyei.