Wederom succes in Helsinki voor HVN

Posted on

Facebooktumblr

IMG_20190120_132045_470

Helsinki was een groot succes met maar liefst 4 medailles voor de HVN!

Er ging ging jaar weer een team van de HVN  naar het Helsinki Longsword Open. Stefan, Tim, Henric, Bart, Annina en Ties vlogen samen donderdag naar Helsinki. Vrijdag hebben ze overdag gerelaxed in de sauna om vervolgens ’s avonds aan het single stick toernooi mee te doen. Het single stick toernooi werd als volgt gedaan. Er waren drie grote pools van 8 vechters waarbij elk gevecht slechts 1 scorende uitwisseling was, het ging dus allemaal erg snel. Na de eerste ronde werd er opnieuw een pool ronde gevochten, wederom met pools van 8 vechters. De derde ronde was de eliminatie ronde waarbij er twee pools van 6 vechters waren. De resultaten van die derde ronde bepaalde welke 7 vechters er naar de finale pool zouden gaan welke op de zaterdag avond gevochten werd. Zowel Henric als Ties hebben de finales gehaald.

Op zaterdag moesten ze vroeg op om zich klaar te maken voor het langzwaard toernooi en het cutting toernooi. Ze waren mooi verdeelt over de verschillende pool rondes. Bart en Ties vochten in de eerste, Henric in de tweede, Stefan de derde en Tim in de vierde. Bart en Ties wonnen allebei alle gevechten in hun pool. Stefan heeft met ruime voorsprong de Noorse vechter Havard verslagen wat een zeer goed resultaat is. Na de pools waren de vechters van de HVN bijna allemaal door. Ties op de 1e plaats, Bart op de 4e, Stefan op de 18e en Henric op de 21e plaats. Tim heeft het helaas net niet niet gehaald maar was 36e wat nog steeds een erg goede score is.

Stefan en Bart kwamen allebei tot de top 16 in het langzwaard toernooi. Henric en Ties vochten wederom tegen elkaar in de halve finale waarna Ties voor goud zou gaan en Henric voor brons. Het mocht voor beiden helaas niet zo zijn.

De eindscore voor het weekend was dat Henric 5e werd in single stick en 4e in het open langzwaard. Ties werd 2e in open langzwaard, 3e in single stick, 3e in cutting en hij won de Triathlon waarmee hij de event champion werd. Daarvoor heeft hij een scherp zwaard gewonnen.

20190120_113425