Vers sabel nieuws!

Posted on

Facebooktumblr

Er gebeurd veel binnen de HVN. Veel nieuwe leerlingen, nieuw materiaal onderweg en onderzoek naar de Nederlandse sabel.Siebenhaar, boek

Op dit moment geeft de HVN enkel les in het Langzwaard en binnen die les komt worstelen en de dolk ook af en toe langs, maar een van de richtingen waar we heen willen is vaste lessen geven met het Nederlandse militair sabel. Niet het schermsabel zoals zovelen die kennen, maar het 19e eeuwse militaire infantery sabel.

Deze enorm interessante discipline is erg onderschat en word op dit moment nog niet onderwezen in Nederland. De HVN is bezig met het opzetten van een curriculum en het verzamelen van informatie en materiaal om dit te kunnen gaan trainen. Trainingen zullen bestaan uit technisch trainen naar het werk van C Siebenhaar, solo drills, partner oefeningen, spar oefeningen en spar wedstrijden. Andere Sabel manuscripten zullen ook af en toe aan bod komen

Ondertussen zijn we langs gegaan bij een van de oprichters van DE Nederlandse website over sabels, www.sabels.net om samen te praten over sabels, verschillende modellen op te meten en te kijken waar een samenwerking heen kan gaan.

Ben je geinteresseerd in het vechten en trainen met de sabel? stuur ene mailtje naar info@historischvrijvechten.nl en dan houden we je op de hoogte van enige ontwikkeling.

dutch sabres