Swordfish 2018. Goud, zilver en brons voor HVN.

Posted on

Facebooktumblr

Swordfish 2018 is weer voorbij.

Dit evenement word wel gezien als het onofficiële wereldkampioenschap. Het is een van de grootste en meest professionele toernooien binnen de HEMA scene met een live stream die door duizenden bekeken word.

De HVN ging dit jaar met een klein team naar Gothenburg. Ties, Annina, Bart en Franka gingen samen. Ties kwam thuis met 3 medailles, goud met worstelen, zilver met cutting en brons met langzwaard.

Bart vocht mee met het langzwaard toernooi. In de ronde van 32 kwam hij Anders Linnard uit Zweden tegen. Anders heeft al meerdere keren prijzen gewonnen op Swordfish en is een geduchte tegenstander. Bart heeft zich keurig aan het plan gehouden en won met een ruime voorsprong, een zeer nette prestatie. In de ronde van 16 kwam hij Mirro Lahtela van EHMS, Finland tegen die te sterk bleek te zijn. Top 16 van Swordfish is desalniettemin een enorm goed prestatie.

Met sabel heeft Bart de top 8 gehaald waar hij tegen de Pool Konrad Kramarz eindigde.

img_20181105_122532_331

Ties deed mee aan 4 verschillende toernooien. Langzwaard, Rapier en Dolk, Cutting en Worstelen. Met Rapier en Dolk heeft hij bijna de finales gehaald, maar helaas werd dat door 2 slechte calls van de jury op het laatste moment toch geen werkelijkheid. Jammer maar helaas.

Met langzwaard ging het een stuk beter en daar haalde hij het gevecht om de bronzen medaille. Helaas was zijn tegenstander geblesseerd geraakt in een eerder gevecht dus was er geen gevecht om de derde plaats. De gevechten ervoor waren dusdanig zwaar dat een bronzen medaille nog steeds wel verdient is.

Met het cutting toernooi heeft Ties zilver gewonnen. Er waren drie rondes in totaal. Hij won de laatste ronde maar de eerste twee rondes gingen iets minder en scoorde hij net niet genoeg punten om goud te halen.

Ook deed hij mee met het middleweight worstel toernooi waar hij goud haalde na een finale tegen Joris Jacobs geworsteld te hebben.

Verder heeft Ties nog een workshop gegeven over “Structure beats Strength” en hebben ze nog lekker gesparred.

Zowel Annina als Franke hebben geholpen als jury.