Matthys verlengt zijn titel in Houston!

Posted on

Facebooktumblr

Matthys heeft goud gewonnen op het Purpleheart Open.

PHO #3Voor het tweede jaar op rij heeft Matthys Kool het Open Steel Longsword toernooi gewonnen in Houston, Texas. Hij verlengt daarmee zij titel en neemt buiten een gouden medaille ook nog een bronzen cowboyhoed mee naar Nederland.

Het Purpleheart Open is een van de grotere evenementen in de Verenigde Staten. Georganiseerd door Sword to Sword en Purpleheart Armouries. Gedurende het hele weekend zijn er workshops en een aantal toernooien. Internationale instructeurs zoals Axel Pettersson, Rob Runacres en Kristian Ruokonen en nog vele anderen geven workshops. Dit jaar waren er drie toernooien. Het Open Steel Longsword, Open Nylon Longsword en het Open Rapier and Dagger.

Matthys heeft daar 2 workshops gegeven, een dolk workshop en een langzwaard workshop. Annina Ruokonen heeft daar ook een worskshop gegeven in HEMA fitness. Iets waar steeds meer vechters zich van bewust worden, is dat buiten technische kennis, je ook een goede fysiek moet hebben om ze op snelheid te kunnen toepassen.

PHO #7In het toernooi was het geluk niet aan de kant van Matthys wat betreft de Eliminatie rondes. Hij zat aan de zware kant van de boom en trof tegenstanders als Ben Floyd en Tim Kaufman om uiteindelijk tegen Chris Hobbs te staan in de finale. Het finale gevecht bestond uit twee rondes van 3 minuten waarbij de score blijft staan. Matthys eindigde de eerste ronde met 9-8 en heeft de tweede ronde afgesloten met een ruime voorsprong.