Marathon gevecht tegen kanker groot succes!

Posted on

Facebooktumblr

De spardag.

Zondag 17 April was er een hele dag bij de HVN voor iedereen om langs te komen. De HVN organiseerde een Open Spardag waar twee workshops gehouden zouden worden en het Marathon gevecht voor de KWF. Vanaf 11 uur was er als eerste een groep uit België aanwezig. Langzaam aan kwamen er meer mensen opdagen om zich klaar te maken voor de eerste workshop van Oskar ter Mors en Aäron Faes.

 

Messer workshop.3

De eerste workshop was er een met de messer. Dit enkel handige wapen krijgt steeds meer interesse in Nederland en België, mede dankzij de Facebook groep Messer in de Lage Landen. Oskar ter Mors van de AMEK en Aäron Faes van Sumus Soldani waren verantwoordelijk voor deze workshop. Met ongeveer 20 deelnemers was er duidelijk interesse. De workshop verliep soepel en de opbouw was goed.

 

 

8Het Marathon gevecht.

Het Marathon gevecht was het hoogtepunt van de dag. Matthys zou voor de KWF een actie organiseren voor de KWF marathonweken. Het idee was om 40 rondes van een minuut te vechten tegen 40 verse tegenstanders. Mensen konden de actie sponsoren door per ronde een bedrag in te leggen of met een vast bedrag. Het was ongelooflijk zwaar. Voornamelijk de hitte speelde Matthys parten. Door de gear kan de hitte nergens heen en blijft het in je jas of masker hangen. Hierdoor verlies je meer vocht en ontstaat er de kans op oververhitting en uitdroging. Rond de halfway call had Matthys het zwaar maar voordat hij het wist waren er opeens nog maar 10 over, en 5, en 2 en dan als laatste vocht hij de 40e ronde tegen Annina. Het was gelukt!

Het totaal bedrag is nog onbekend aangezien er van verschillende kanten nog geld komt. Maar de schatting is toch wel dat er rond de 1700 euro opgehaald is! Op woensdag 20 April is er een grote finale van de KWF Marathonweken.

10

Spar workshop.

De tweede en laatste workshop was van Arto Fama van Zwaard&Steen en Matthys Kool van de HVN. De workshop wisselde tussen wat meer spar gerelateerd oefeningen en wat meer gecontroleerde technische oefeningen. zo aan het einde van een lange dag was er nog veel interesse met 18 deelnemers.

2