Leerlingen toernooi Hernen

Posted on

Facebooktumblr

HVN Hernen #7

Zaterdag 9 juli was er een toernooi georganiseerd door Bart Koonen, Sverre Vijvers en Matthys Kool.

Het toernooi was niet zomaar een toernooi, het was georganiseerd als leer moment voor vechters, zowel helemaal nieuw als wel beginnende in toernooien. 4 grote clubs uit Nederland waren samen aanwezig met een aantal vechters en coaches. MARS, AMEK, Zwaard&Steen waren samen met de HVN in kasteel Hernen.

HVN Hernen #5 HVN Hernen #4

Elke club bracht 5 vechters met zich mee voor een totaal van 20 deelnemers. Daarnaast namen de clubs ook ieder 3 tot 5 coaches mee zodat alle vechters gedurende hun hele toernooi gecoacht zouden worden. Dit zorgt voor een veilige omgeving voor de beginnende vechters. De coaches zijn er samen met de scheidsrechter om er voor te zorgen dat alles goed gaat.

Alle deelnemers hebben ook een ronde moeten jureren. Dit leverde misschien niet altijd de beste calls op, maar het geeft iedereen wel een kijkje in hoe moeilijk het is om de verantwoordelijkheid te hebben als je met de vlaggetjes staat. Dit zorgt voor meer begrip vanuit de vechters als ze doorgaan met het vechten in toernooien.

HVN Hernen #1De HVN kwam met een team van 11 mannen en vrouwen aanzetten bij het kasteel. 5 vechters, 3 coaches en de rest om mee te helpen daar waar nodig. HVN instructeur Matthys hielp met de organisatie van het toernooi en was daar druk mee bezig. Floris, Marcos en Anouk waren mee om te coachen en Mark, Jimmy, Feiko, Astrid en Jordy gingen vechten.

HVN Hernen #6Ze hebben het sowieso allemaal goed gedaan, Mark en Feiko zelfs tot de top 8 waar ze helaas strandden. Wat wel erg leuk was, was dat van de top 8 er precies 2 van elke aanwezige club zaten. Uiteindelijk heeft Sander van Z&S gewonnen, Simon van MARS was tweede en Ruben van de AMEK was derde. De andere prijs die gegeven werd was een extra award voor een vechter die iets extra’s liet zien. Het was een soort technische prijs, Feiko van de HVN heeft deze in de wacht gesleept door een aantal zeer mooie steken te landen en over het algemeen een strakke houding te houden tijdens zijn gevechten.