HVN Spardag was een succes.

Posted on Updated on

Facebooktumblr

Afgelopen zaterdag organiseerde Historisch Vrijvechten Nederland voor het eerst een spardag.

Vanuit heel Nederland, Belgie en zelfs het IMAG1179Verenigd Koningkrijk en Finland kwamen HEMA beoefenaars naar Oegstgeest om hier te sparren. Uiteindelijk waren er van 10 verschillende clubs vechters aanwezig wat voor goede afwisseling zorgde.

Al om 10 uur stonden de eerste vroege vogels klaar, helemaal vanuit Groningen waren een paar vechters van MARS er het eerste bij. Iedereen die er was deed lekker rustig aan, omkleden en dan de zaal in om de rest van de gear aan te doen.
Rond 11 uur begonnen de eerste spar gevechten met single sticks, welke zeer welkom ontvangen werden.
Vervolgens kwamen ook langzwaard, messer en zwaard&beukelaar tevoorschijn.

IMAG1188Om 13 uur was er een korte pauze waarin mensen zich konden inschrijven om mee te doen aan de 33-minute Sparring Challenge van HVN instructeur Matthys. Het originele plan was om in totaal 33 minuten non stop te sparren, waarbij 11 tegenstanders ieder 3 minuten zouden sparren terwijl Matthys geen rust kreeg tot het einde van de uitdaging. Er waren 18 gegadigden dus de rondes werden wat ingekort. Uiteindelijk waren het 15 rondes van 2 minuten en 3 rondes van 1 minuut (de eerste, negende en laatste).

Er waren twee camera’s om het te filmen, dus voor diegene die het interresant vinden, hier de links naar de video’s.
camera 1: https://www.youtube.com/watch?v=CHtAT1ONQcc (Marcos Arino)
camera 2: https://www.youtube.com/watch?v=Qu6rmHlKxeA (Michel Rensen)

Rond 17 uur waren de meeste op, moe maar voldaan werd er weer omgekleed en ging iedereen weer huiswaarts. Al met al was de eerste HVN spardag een succes en is het iets wat absoluut herhaald gaat worden!

IMAG1185