HVN Clubtoernooi 2018

Posted on

Facebooktumblr

dsc_3548_dxo

Clubtoernooi 2018

Afgelopen weekend was het HVN Clubtoernooi 2018.

We hebben al eens eerder een clubtoernooi gehouden, maar die was toen meer om te testen. dit jaar hebben we het groots aangepakt. alles officieel. We hebben HEMA CM gevraagd om ons te helpen met een computer programma om alles goed bij te kunnen houden, zowel de scores tijdens de gevechten alswel de pool scores en de ranking na de pools.

dsc_3719_dxo
Alle deelnemers van het toernooi

In totaal deden 26 vechters mee aan het toernooi, sommigen met jaren ervaring, sommigen die slechts een paar maanden het zwaard vasthouden. Na het maken van de pools drong het tot ons door dat het niveau van dit toernooi aardig hoog zou zijn. Alle pools hadden 2 of 3 vechters die allemaal met een goede dag de top 8 konden halen.

We hadden twee scheidsrechters ingeschakeld van buiten af. Sigrid Hogendorp en Franka Riesmeijer hebben allebei de scheidsrechters stok opgepakt en deden knap werk in de ring. De vechters waren zelf de jury. Om hen hierop voor te bereiden hebben we de afgelopen 4 weken in de training ons meer gericht op het sparren en jureren van gevechten. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen en het niveau van de juryleden was erg netjes.

Na spannende eliminatierondes hielden we een erg mooie top 4 over. Daarnaast hadden we nog twee extra prijzen. De Technische prijs en de prijs voor de Beste Nieuwkomer.

Goud: Bart Jongsma
Zilver: Oskar ter Mors
Brons: Henric Jansen
4e plaats: Yaniv Oren

Technische prijs: Pim Baeten
Beste Nieuwkomer: Cor van Haastrecht

dsc_4827_dxo