Goede Doelen Toernooi levert €960,- op!

Posted on Updated on

Facebooktumblr

goededoelenAfgelopen weekend organiseerde de HVN het Goede Doelen Toernooi. Dit is een evenement om geld op te halen voor een goed doel. Van over heel Nederland komen er vechters naar Oegstgeest om hier mee te doen aan het toernooi, ook waren er een paar Belgen en Duitsers die speciaal hiervoor langs gekomen waren.

De dag liep voorspoedig, vanaf een uurtje of 10 kwamen de vechters aan en begonnen ze met wat vrij sparren waarbij een aantal soorten wapens gebruikt werden zoals sabels, messers, langzwaarden en natuurlijk single sticks. Tijdens dit vrij sparren werd er onderzoek gedaan door Sean Wauters, hij doet voor de Belgische federatie onderzoek naar het verschil in intensiteit tussen verschillende vormen van sparren.

Na wat gerommel met laptops en netwerken zijn we uiteindelijk rond half 1 begonnen met het toernooi. De bedoeling van het toernooi was een vriendschappelijke sfeer te creëren, we zijn immers aan het vechten voor een goed doel, om het “voor ons-door ons” sfeertje wat meer te krijgen hadden we het zo georganiseerd dat elke vechter ook moest scheidsen. Hierdoor krijgen vechters een beter inzicht in hoe lastig scheidsen wel niet is.

Voor het toernooi zelf maakten we gebruik van de toernooi software van HEMA CM. Zij waren zo vriendelijk om ons kosteloos gebruik te laten maken van hun programma. Aangezien de interface van het programma zo simpel is kon iedereen onmiddellijk aan de slag zonder al te veel uitleg. Dit deed het hele evenement lekker soepel verlopen.

Na bijna 3 uur aan single stick gevechten waarbij we geen blessures hebben gehad bleven we met 4 vechters over. Deze vier vechters hebben goed gestreden en eindigden op de volgende plaats.

  1. Marcos Arino – HVN
  2. Floris Stoffer – HVN
  3. Aster Soetaert – Hallebardiers
  4. Oskar ter Mors-Rovers – HVN/AMEK

loading videos
Loading Videos...

Ieder vochten ze voor een ander goed doel, Oskar vocht voor de Vereniging Ehlers-Danlos Patienten, Aster voor De Warmste Week van Studio Brussel en Floris voor Safe the Children. De winnaar van het toernooi mocht immers kiezen naar welk goed doel het hele bedrag zou gaan. Marcos was de winnaar en besloot dat de €960,- zou gaan naar Stichting Kansarme Dieren, een goed doel wat zich inzet om niet- of moeilijk plaatsbare dieren op te vangen die door ziektes of gedragsstoornissen nergens meer terecht kunnen.

Na het toernooi werd er nog bijna 2 uur druk gevochten en als afsluiter zijn we met een groep van bijna 20 man gaan eten bij een restaurant in Oegstgeest. Dit was een zeer geslaagde afsluiting van een zeer geslaagde dag.

Volgend jaar zullen we dit evenement absoluut weer organiseren en hopen natuurlijk op een nog grotere opkomst!

hvn-charitiy-tournament-2016-photo-by-rainer-keizer
Foto: Rainer Keizer