4 medailles in eerste NK HEMA.

Posted on Updated on

Facebooktumblr

Afgelopen weekend was de eerste ronde van het NHK, Nederlandse HEMA Kampioenschappen. De HVN vocht uiteraard mee en heeft het erg goed gedaan.

We mochten al voordat het toernooi begon trots zijn op onze vechters. Alle deelnemers van het Open Langzwaard werden namelijk verdeeld over twee divisies naar hun ranking in de HEMA Ratings. 10 van onze 13 vechters zaten in de eerste divisie waarmee de HVN bijna de helft van deze divisie opmaakte.

Van die 10 gingen er 8 door naar de eliminatierondes. waarna uiteindelijk Henric, Ties en Bart het tot de finales gehaald hebben. Henric heeft zilver gewonnen na een spannend gevecht en Ties won brons door Bart te verslaan die daarmee op de vierde plek eindigde.

Ook bij het Dames Langzwaard heeft de HVN het goed gedaan. Beryl Prenen die aan haar eerste toernooi meedeed is uiteindelijk heel netjes 4e geworden, net geen medaille maar die ligt wel in het verschiet!

Bij het Rapier toernooi heeft de HVN zowel het goud als het zilver gewonnen. Ties en Oskar vochten de finale waarin Ties net de betere was.

het totaal resultaat van 1 goud, 2 zilver en 1 brons is toch zeer netjes!