3 keer goud en een zilver in Zweden voor de HVN.

Posted on

Facebooktumblr

Gisteravond is Matthys terug gekomen uit Zweden waar hij meedeed aan 4 verschillende toernooien tijdens het Battle of the Brigde evenement in Zweden en hij dat ging erg succesvol. Hij heeft maar liefst 3 gouden en een zilveren medaille mee naar huis genomen.

Het eerste toernooi was een langzwaard toernooi waarbij alle deelnemers in twee groepen verdeeld werden, bovenste helft en onderste helft volgens HEMA Ratings. Matthys zat in de top tier en won na zware rondes het goud in dit toernooi.

Het tweede toernooi was een Rapier en Dolk toernooi. Met een geleende set deed Matthys mee en won verrassend genoeg ook hier het goud.

Het derde toernooi was weer een langzwaard toernooi. Hier in mocht enkel geslagen worden en werden er alleen punten gegeven bij een schone punt. Na de pools moest Matthys 3 keer op rij tegen een Rus in de eliminatie rondes om uiteindelijk tegenover Kristian Ruokonen te staan. Kristian won met 4-3 het goud en Matthys kreeg zilver.

Het laatste toernooi was het belangrijkste. Voor dit toernooi hadden ze 7 hoog geplaatste vechters uitgenodigd. De 8e plaats ging naar de hoogst geplaatste vechter in een van de andere toernooien.

De gevechten werden één voor één gevochten als een soort demonstratie gevechten, maar het ging er heel hard aan toe. Matthys versloeg in de eerste ronde de Poolse Maciej Kwiek, daarna versloeg hij wederom de Russische Sergey Kultaev om daarna in de finale tegenover de Italiaanse Federico Dall’Olio te staan. De eerste ronde was een gelijkspel maar de tweede en derde rondes gingen naar Matthys. Voor het winnen van dit toernooi heeft hij een Kvetung rapier gewonnen.

img_20180909_103759_269