Sabel

img-20180905-wa0117

Wanneer: Woensdag van 19.00 – 20.30 (en sparren tot 21.00)

De sabel is een wapen wat nog steeds erg tot de verbeelding spreekt. Het word nog steeds gedragen als onderdeel van het officiƫle uniform en is als sportsabel nog steeds vertegenwoordigt op de olympische spelen.

Wij trainen bij de HVN echter niet het sportsabel, Maar het militair sabel volgens C. Siebenhaar. Hiervoor gebruiken we het type M1852. We hebben speciaal hiervoor training sabels laten maken naar dit model. Ze zijn qua vorm, gewicht en balans nagenoeg hetzelfde.

dutch sabresTijdens de les wisselen we veel om van de rechter naar de linker hand. Dit om een aantal redenen. Allereerst word het door Siebenhaar zelf specifiek benoemd. Het is goed om je fysiek aan beide kanten te trainen. Daarnaast is het voor rechtshandigen makkelijker om iets op te pakken met rechts. Als je daarna met links probeert nieuwe technieken of nieuwe combinaties te leren moet je er veel meer over nadenken. Dit zorgt ervoor dat je actiever bezig bent met bedenken wat je doet en wat er gebeurt. Als laatste is goed om beide kanten te trainen zodat je als vechter, als martial artist veelzijdiger wordt.

Tijdens de training gebruiken we bescherming zoals een scherm masker en handschoenen om veilig te kunnen trainen.

Heb je interesse in het militair sabel? Kom dan langs voor een gratis proefles of doe mee aan een van onze introductie cursussen.

img-20180905-wa0090