Introductie cursussen

Introductie cursussen zwaardvechten en militair sabel.les dinsdag

Voor iedereen die graag wat meer lessen wil proberen organiseren we een aantal beginners cursussen. Deze cursussen zijn gelijktijdig met de gewone les zodat je ook meteen een idee krijgt van hoe de reguliere lessen zullen gaan. De reguliere lessen zijn te volgen vanaf 16 jaar.

De warming up doen we gezamenlijk met de reguliere groep, vervolgens is er een instructeur die de beginners apart neemt. Je leert alles wat je nodig hebt om het gevecht in te gaan.

Aan het einde van de cursus krijg je de kans op een potje te sparren tegen de instructeur!

Langzwaard:

Wij werken met het Europees langzwaard volgens de Duitse traditie van Lichtenauer. De drie “wonderen” of “verwondingen” van het zwaard zijn slaan, snijden en steken. Deze komen allen voor in de intro cursus. Daarnaast werken we met een aantal principes en voor elk van deze principes leer je een techniek. Zo leer je de 4 hangen, de zwerchau, de zornhau-ort en nog meer.

16508888_1287954401273009_6565294003757817208_nSabel:

Voor het sabel vechten houden wij voornamelijk het werk aan van C. Siebenhaar, een sergeant-schermmeester in het Nederlands leger omstreeks 1850. Hij heeft een aantal werken geschreven over het vechten met het militair sabel. Dit verschilt met het sportsabel in gewicht en omvang, maar ook dat wij erg letten op de snijkant. Slagen moeten met het “Scherp” gemaakt worden en er moet voldoende kracht achter zitten.

Data 2021:

Door de corona situatie hebben we op dit moment geen introductie cursussen in de planning. We trainen op het moment buiten en onze kleedkamers zijn niet in gebruik.

HVN group cutting

Locatie:

De Apollohal van het Rijnlands Lyceum in Oegstgeest. Voor de precieze beschrijving klik HIER.

Wat heb je nodig:

  • Zaalschoenen die geen strepen achterlaten
  • Sportkleding
  • Flesje water

Kosten:

  • Voor nieuwe leden €45,-
  • Inschrijving en betaling gaan via onze online winkel.

Inschrijven:

Stuur een mailtje naar info@historischvrijvechten.nl met je naam, leeftijd en welke cursus je mee wilt doen. Je krijgt dan een bevestiging als er nog ruimte is.

workshop rijnlands #2