Zwaardvecht Clinic op het Rijnlands Lyceum

Posted on Updated on

Facebooktumblr

Zwaardvechten als Sport Studio Workshop.

 

Afgelopen donderdag, 11 februari, gaf de HVN een workshop op het Rijnlands Lyceum in Oegstgeest. Dit was de eerste van vele.  workshop rijnlands #2

Het Rijnlands Lyceum heeft namelijk een project voor de eerste twee klassen, Sport Studio. Leerlingen verzamelen sportpunten door mee te doen aan workshops en sportdagen. Hierdoor komen leerlingen in contact met veel verschillende sporten en kunnen ze kiezen waar ze aan mee doen.

Op woensdag was er een verplichte bijeenkomst. De leerlingen die interesse hadden om mee te doen met de langzwaard workshop moesten daar langs komen. Er waren er wel meer dan 70! Op een gegeven moment werd de deur dicht gedaan om een selectie te kunnen maken van welke leerlingen er mee mochten doen.

20 gelukkigen werden ingeloot en mochten op donderdag de workshop komen volgen. Dit was een groot succes. Omdat de leerlingen zelf gekozen hadden waren ze allemaal super enthousiast. Na 75 minuten met het zwaard bezig geweest te zijn mochten 4 leerlingen een rondje sparren tegen Matthys. Dit vonden ze geweldig, “maar wel lastiger dan het lijkt”.

 

workshop rijnlands #1

Door het enorme succes en het grote aantal leerlingen die interesse had word de workshop dit jaar zeker nog 2 keer gegeven.

HIER het verslag van de school

Bij genoeg animo, kan de HVN ook jeugd klas gaan verzorgen. Heb je hier in interesse? Mail dan naar info@historischvrijvechten.nl