Zilver in de sabel discipline op Swordfish 2015.

Posted on

Facebooktumblr

Swordfish 2015

Matthys sabel pool 15Het is al weer even geleden, maar in het weekend van 30 okt – 1 nov is er een delegatie afgereisd naar Gothenburg om daar deel te nemen aan het meest prestigieuze HEMA evenement, Swordfish.

Het was dit jaar de 10e editie van het evenement wat workshops en toernooien aanbied. Swordfish staat bekend om het hoge niveau van beide.

Aan het langzwaard toernooi deden rond de 80 vechters mee en de andere toernooienKool swordfish medaille (Sabel, Rapier en Dolk, Dames langzwaard) hadden er rond de 40.

HVN instructeur Matthys Kool is bij het langzwaard tot de top 16 gekomen waar hij in een spannende sudden-death op 1 punt verschil uitgeschakeld werd door Anders Linnard, de huidige Zweeds nationaal kampioen en de uiteindelijke winnaar van het toernooi.

Voor sabel stond hij in de finale tegen Volodkov Evgeniy, die zijn titel van vorig jaar succesvol verdedigde. Matthys kan een zilveren medaille toevoegen aan zijn verzameling.

Na alle finales was er nog een verassing. Matthys betrad de mat in zijn pak en vroeg na een speech zijn vriendin Annina Ruokonen bij hem op de mat en vroeg haar daar ten huwelijk. Gelukkig zei ze ja en hebben daarmee de grootste prijs van Swordfish gewonnen.

ties proposal