succes in Helsinki met maar liefst 4 medailles!

Posted on Updated on

Facebooktumblr

20180120_132625

5 leden van de HVN gingen samen naar Helsinki om daar te vechten in zowel het singlestick toernooi als het langzwaard toernooi, Ties deed ook mee aan het Cutting toernooi.

In de singlestick pools deden Stefan, Bart, Henric, Tim en Ties het heel goed. Uiteindelijk kwamen Bart, Henric en Ties in de eliminatieronde en alle drie zelfs tot de finale pool van 6 vechters in totaal. Na een spannende finale pool won Ties zilver en Henric brons.

In het langzwaard toernooi ging het bijna nog beter. Alle 5 de vechters van de HVN kwamen na de pools in de eliminatieronde terecht op plaatsen 2, 3, 13, 14 en 15 (van de 32) waar Bart strandde in de ronde van 32, Henric versloeg Stefan in de ronde van 16 en Ties versloeg Tim in de ronde van 16. Ties en Henric kwamen elkaar tegen in de halve finale waar Ties won.

Henric vocht tegen Håvard lund Eidheim om het brons maar Håvard bleek te sterk en Henric eindigde op de vierde plaats. Net een medaille misgelopen maar wel een enorm goed resultaat, helemaal omdat hij vorig jaar de pool niet uitkwam!

Ties vocht weer tegen Sergey Kultaev, de Russische vechter waartegen hij ook in Longpoint vocht. Het gevecht was weer erg gespannen en hard. De eerste ronde werd een gelijkspel, de tweede ronde ging met een ruime voorsprong naar Ties en de derde ronde ging nipt met 1 puntje meer naar Sergey. Tijdens de sudden death werd het 2-1 voor Sergey die daarmee goud won.

Ties won ook zilver in het cutting toernooi waar hij aan mee deed. Tijdens de twee voorrondes stond hij met een ruime marge bovenaan maar maakte een kleine fout teveel in de finale (waar aan het begin de scores weer gereset werden) en eindigde daarmee op de tweede plaats.

Het uiteindelijke resultaat:

Singlestick zilver: Ties
Singlestick brons: Henric
Langzwaard zilver: Ties
Cutting zilver: Ties

20180120_201416