Goud in Fightcamp, Engeland.

Posted on

Facebooktumblr

Fightcamp.

Afgelopen weekend is Matthys naar Fightcamp geweest, dit is het grootste HEMA evenement in het Verenigd Koninkrijk en dit jaar was al de twaalfde editie. Het is een weekend vol met workshops, toernooien en heel veel vrij trainen waar ongeveer 200 deelnemers naar toe komen.fightcamp.3

De HVN heeft daar twee workshops verzorgd, een workshop Nederlands militair sabel volgens C. Siebenhaar en een workshop over de Zwerchau volgens de Liechtenauer traditie. Beide werden erg goed ontvangen.

Fightcamp organiseerd ook een aantal toernooien, deze worden op een andere manier gedaan dan de meeste toernooien, maar zijn desalniettemin erg leuk om aan mee te doen. de toernooien waren: Staal sabel, staal langzwaard, nylon backsword, nylon mixed en een team melee competitie.

Matthys vocht mee in de twee staal toernooien en de nylon backsword. Bij het backsword toernooi werd hij random ingedeeld met 4 andere vechters, allemaal van erg hoog niveau. Deze pool werd dan ook de “pool of death” genoemd door de aanwezigen. De gevechten waren interessant en veel hits werden door de vechters zelf gegeven uit blijk van respect. Matthys werd niet eerste in de pool en kon daarom dus niet door naar de volgende rondes.

Bij het staal langzwaard en het staal sabel toernooi kwam Matthys wel door de pools en heeft hij zelfs in beide competities goud gewonnen. Voornamelijk het sabel toernooi was van erg hoog niveau, veel vechters in Engeland trainen veel met de sabel en dit wasdan ook terug te zien in de gevechten.

fightcamp.2fightcamp.1