Goede Doelen toernooi een daverend succes!

Posted on Updated on

Facebooktumblr

  Vechten voor het Goede doel een daverend succes.GD toernooi 1

Afgelopen weekend was het vriendschappelijke Dussack / Single Stick toernooi in de gymzaal van het Rijnlands Lyceum. Vanuit 14 verschillende clubs zijn er vechters bij elkaar gekomen om geld op te halen voor het goede doel. Er zaten zelfs vechters uit Zweden, Mexico, Duitsland en België bij.

De dag begon voor de organisatie om half 10 om alles klaar te zetten, uit te printen en gereed te maken voor de komst van de deelnemers die vanaf half 11 naar binnen druppelde. Bij binnenkomst deden alle vechters hun bijdrage in de grote pot. 15 euro was het minimum, maar de meeste deden er 20 of zelfs meer in.

De gevechten begonnen rond 1 uur. Pools A, B en C vochten de eerste ronde terwijl de pools D, E en F hun gevechten jureerden. Dit zorgde ervoor dat alle vechters ook ervaring kregen om eens te scheidsen, iets wat lang niet iedereen vaak doet. Veel vechters gaven ook hun eigen hits aan, als ze geraakt waren en de scheidsrechters zagen het niet zeiden veel vechters dat ze geraakt waren om te zorgen dat de gevechten zo eerlijk mogelijk verliepen. De tweede ronde wisselde ze om zodat D, E en F konden vechten en A, B en C gingen jureren. Pools G, H en I, J gingen net zo. Terwijl de pool gevechten gevochten werden, kon ieder die niet vocht of hoefte te scheidsen sparren in een van de twee andere zalen die beschikbaar waren.

De Finales werden uiteindelijk gevochten door Oskar ter Mors en Kristofer Stanson voor de derde plaats en Arto Fama en Daniel Ciupka voor de eerste plaats. Daniel en Kristofer kwamen uiteindelijk als winnaars uit deze gevechten. Tijdens de finales, maar ook al eerder in de kwart- en halve finales waren alle gevechten mooi en werd er met eer gevochten.

GD Toernooi 2De vier finalisten vochten voor de volgende doelen:

Oskar: vereniging voor EDS patienten
Kristofer: HROARR HEMA charity voor Syrië
Arto: onderzoek naar Tinnitus
 Daniel: onderzoek naar Kanker.

 

 

De Eindstand.

_MG_2803_DxO
Foto door Rainer Keizer

Daniel Ciupka kon uiteindelijk kiezen naar welk goed doel de opbrengst van het toernooi zou gaan. Hij koos ervoor om het geld te doneren aan KWF Kankerbestrijding. Het totale bedrag was een combinatie van het geld wat door de deelnemers ingelegd was, de donatie van de Waterloo Sparring Group, de donatie van de HVN en enkele andere sponsors.

Met veel trots kunnen wij meededelen dat het Vechten voor het Goede Doel maar liefst 1200 euro heeft opgehaald!

Graag wil ik nogmaals iedereen bedanken die geholpen heeft om dit mogelijk te maken. Scheidsrechters, sponsors, het Rijnlands Lyceum en alle vrijwilligers.

Volgend jaar zeker weer!

 

Matthys Kool
HVN Team

_MG_2805_DxO
Foto door Rainer Keizer