De trainingen Militair Sabel gaan beginnen.

Posted on Updated on

Facebooktumblr

Eindelijk! we gaan dan daadwerkelijk van start met de training in het Nederland Militair Sabel.

We beginnen met een 4 weekse cursus op de volgende data:Ties Nantes 3

  • Wo 1 februari
  • Wo 8 februari
  • Wo 15 februari
  • Wo 22 februari

Na deze cursus starten we met de reguliere trainingen. In deze trainingen gebruiken we de werken van C. Siebenhaar, Sergeant-Schermmeester bij het regiment Grenadiers en Jagers.

Om je in te schrijven voor de cursus stuur je even een mailtje naar info@historischvrijvechten.nl met je naam en leeftijd. Wat je nodig hebt zijn in elk geval zaalschoenen en sportkleding. Wij zorgen voor voldoende sabel trainers. Indien je de volgende spullen al hebt kun je die natuurlijk ook meenemen: Schermmasker, lichte handschoenen, nekbeschermer en eventueel HEMA spar gear.

Wapens: We willen het volgende doen qua wapens. Veel verzamelaars en Sabel enthousiasten zouden graag trainen met hun eigen sabel. Omdat een groot deel van de training zal bestaan uit eenspersoons oefeningen, kunnen die gedaan worden met eigen sabels. Dit kunnen originelen zijn of replica’s, er zal met deze wapens niet tegen elkaar geoefend worden.

Voor partner oefeningen hebben we nylon sabel trainers of mogen sabels gebruikt worden die gemaakt zijn voor HEMA, andere sabels moeten van te voren goedgekeurd worden.

Sparren zal gebeuren met de single sticks, nylon sabeltrainers of sparveilige sabels gemaakt voor HEMA.

Stuur een mailtje met je naam en leeftijd naar info@historischvrijvechten.nl om mee te doen!

singlesticktournament