Vraag & Antwoord

Hier zijn een aantal van de meest gestelde vragen, heb je een vraag die er niet tussen staat? stuur dan een mailtje naar info@historischvrijvechten.nl

V: Dragen jullie historische kleding?
A: Nee, wij dragen moderne sportkleding en moderne bescherming. Het dragen van periodieke kleding is in de les niet foto, A. van Disseltoegestaan.

V: Is het ook geschikt voor vrouwen?
A: Jazeker, iedereen vanaf 16 jaar kan bij ons komen trainen. Er zijn tegenwoordig ook steeds meer vrouwen competities.

V: Moet ik gelijk alle bescherming kopen?
A: Nee, als je begint kun je spullen van de club lenen. Er wordt verwacht dat je binnen een jaar in elk geval een masker en een paar handschoenen aangeschaft hebt. Als je je meer wilt richten op het sparren, dan kun je de rest van de gear kopen.

V: Moet ik ook sparren in de les?
A: Nee. Die keuze staat je vrij, sparren is niet verplicht, maar het is wel een effectieve manier om te leren vechten. Daarnaast is het ook erg leuk.

V: Is het gevaarlijk?
A: Zoals bij elke (vecht)sport zitten er kleine risico’s aan, maar we doen er alles aan om te zorgen dat de les en het sparren veilig gaat. Er is EHBO aanwezig voor het geval dat er wel iets mis gaat. Wij zijn er erg op gericht om te zorgen dat iedereen lekker, veilig kan trainen.

V: Is het net zoals schermen?
A: De overeenkomst is dat je beiden met een wapen tegenover elkaar staat. Verder is het veel uitgebreider. Met een langzwaard kun je steken, slaan en snijden, waar je bij een degen alleen kan steken. Ook wordt er veel meer gebruik gemaakt van de ruimte en wordt er niet enkel op een rechte lijn gevochten.