Lessen

IMG_6645
langzwaard les, foto door A. van Dissel

Lessen:

Regulier langzwaard (16+):

Dinsdag 19.00 – 21.00

Donderdag 19.00 – 21.00

Regulier sabel:

Woensdag 19.00 – 20.30

 

 

 

De trainingen bij de HVN zijn geschikt voor deelnemers met verschillende doelen. Of je je wilt focussen op toernooien, technisch trainen of gewoon lekker sporten terwijl je je bezig houd met de Europese geschiedenis. De training ziet er veelal als volgt uit. We beginnen met een warming up waarbij gewerkt word aan conditie, reflexen en krachttraining. soms is dit eerste deel van de training gericht op dolk of worsteltechnieken. Veel van deze technieken, of de principes achter de techniek, zijn ook toepasbaar op andere wapens. Daarnaast levert het trainen met deze disciplines ook een betere conditie, reactievermogen en balans op. Vervolgens word er met het langzwaard of sabel getrained. Technieken worden zowel zonder bescherming geoefend als op snelheid met meer bescherming aan.

Aan het einde van de les is er altijd ruimte om te sparren. Dit is zowel vrij sparren als coached. De HVN heeft leenmateriaal maar het is wel aan te raden om op den duur eigen materiaal aan te schaffen, beginnend met een schermmasker en handschoenen.

complete spar bescherming. Foto door A. van Dissel
complete spar bescherming. Foto door A. van Dissel

Als je begint met trainen heb je in elk geval zaalschoenen nodig die geen zwarte strepen achterlaten en sportkleding.

Het is de richtlijn dat je binnen jaar in elk geval een scherm masker, nekbeschermer, handschoenen en een toque (voor mannen) hebt aangeschaft. Ander materiaal zoals een borstbeschermer, vechtjas en een eigen zwaard zijn op den duur sterk aan te raden.

De HVN clubshirts zijn beschikbaar voor slechts €32,50 en voor nieuwe leden zijn ze slechts €27.50

Het lidmaatschap voor de reguliere lessen bedraagt €35,- per maand. Hiervoor kun je alle trainingen komen meedoen. We trainen nu 3 keer in de week, langzwaard op dinsdag en donderdag, beide dagen van 19.00 tot 21.00. Sabel op woensdag van 19.00 tot 20.30. Voor de jeugd groep is het lidmaatschap €25,- per maand.

Inschrijven kan via het inschrijf formulier, stuur hiervoor een mailtje naar info@historischvrijvechten.nl of vraag ernaar in de les.

Wij hebben geen inschrijfkosten.

HVN group cutting