Jury- / Spartraining

judging

Jury- / Spartraining 24-03-2019

Tijdens deze Jurytraining gaan we scheidsrechters en juryleden voorbereiden op het eerstvolgende NHK toernooi. Dit doen we door verschillende oefeningen te doen waarbij twee vechters sparren en juryleden aangeven wat er gebeurde.

Ter voorbereiding van het volgende NHK zullen we zowel met sabel als langzwaard vechten.

Buiten dat het een goede training is voor juryleden is het ook een uitgelezen kans voor vechters om te sparren onder verschillende regels en onder verschillende omstandigheden. Er zal veel terugkoppeling vanuit vechters naar de juryleden zijn wat het begrip van beide kanten zal ondersteunen.

We bouwen de oefeningen en de gear langzaam op zodat vechters niet 3 uur lang in volle bepakking staan.

Je kan je inschrijven op twee manieren. Enkel jureren voor als je helemaal geen interesse hebt om zelf ook te vechten of als jury/vechter. Je zal dan zowel vechten als jureren. Het trainen van jou eigen jury skills helpt je als vechter met het analyseren van gevechten en zal jou als vechter beter inzicht geven.

Deelname is voor iedereen, niet enkel voor leden van de Nederlandse HEMA Bond.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat de training is voor iedereen. Voor iemand die nog nooit gejureerd heeft tot experts!

Wij verzorgen het materiaal voor de juryleden. Vechters dienen zelf bescherming en wapens mee te nemen. Wij leveren de sabels in elk geval. Mocht je iets nodig hebben heeft de HVN wel leen gear en wapens.

Je hoeft niet in nette kleding te komen als je komt jureren, het blijft vooral lekker relaxed.

Wij zorgen voor koffie, thee en snacks.

De deuren gaan open om 8.30 en de training begint rond 9 uur.

We stoppen op tijd om naar de ALV te kunnen gaan.

ties-ref