HVN Clubtoernooi & BBQ

Inschrijfformulier is onderaan de pagina / registration form is at the bottom of the page

HVN Club toernooi en BBQ

– Zaterdag 20 juli –

Om het seizoen af te sluiten houden we dit jaar voor de tweede keer het HVN clubtoernooi. Het langzwaard toernooi is open voor alle leden van de HVN, dit jaar houden we ook een sabeltoernooi. Dit toernooi is open voor alle HVN leden die sabel trainen.

Na het toernooi sluiten we af met een gezellig BBQ buiten. De BBQ zal ook het afscheidsfeestje zijn van Annina en Ties die van de zomer voor een jaar naar Finland verhuizen.

Het toernooi is natuurlijk open voor toeschouwers, dus nodig je vrienden en familie uit om je te komen aanmoedigen. Iedereen die ook mee wilt eten met de BBQ moet zich wel even inschrijven.

Er zal een mooie wisseltroffee komen die elk jaar door de langzwaard winnaar mee naar huis genomen mag worden. Daarnaast krijgen de nr’s 1, 2 en 3 ook een medaille, hebben we een technische prijs en een prijs voor de beste nieuwkomer. Voor het sabeltoernooi hebben we medailles voor de 1e, 2e en 3e plaats en zal er een technische prijs zijn.

Tijdens de hele dag is er sowieso koffie, thee en snacks voor iedereen, neem je het liefst je eigen mok mee!

Het toernooi

De format en regels van het toernooi zijn volgens “Nordic model”.

De eerste ronde is een pool ronde. Het formaat van de pools zal afhangen van het aantal inschrijvingen maar we mikken op 5 vechters per pool. Iedereen in de pool vecht een keer tegen elkaar. Na de pool ronde komt de eliminatie ronde waar we een knock-out systeem aanhouden. Hoeveel vechters er doorgaan naar de eliminatie ronde hangt wederom af van het totaal aantal inschrijvingen. De laatste ronde is de finale ronde waar er twee gevechten zijn, het gevecht om brons en het gevecht om goud. De gevechten in de finale zullen bestaan uit 3 aparte rondes.

Regels:

  • Het gevecht duurt 3 minuten OF 10 punten, afhangend wat eerder komt.
  • Hoofd en steken torso = 3 punten
  • Rest = 2 punten
  • Enkelhandige slagen/steken = 1 punt (tenzij in worstelsituatie)
  • Slagen moeten met de “scherpe kant”
  • Als iemand uit de ring stapt krijgt die de eerste keer een waarschuwing en daarna krijgt de tegenstander 1 punt.
  • Pommelstoten en slaan met de stootplaat zijn NIET toegestaan.
  • Vuistslagen en trappen zijn NIET toegestaan.
  • Armklemmen & worpen zijn NIET toegestaan.
  • Verboden trefgebieden: achterkant hoofd, ruggengraat, kruis, voeten.
  • De grond raken met het zwaard is NIET toegestaan en zal zwaar bestraft worden.
  • Aan het begin van het gevecht staan beide vechters klaar met al hun gear aan en masker op.
  • De referee vraagt of de tafel klaar is en vervolgens of de vechters klaar zijn, daarna vraagt hij hen te groeten.
  • De tijd word niet gestopt tijdens het gevecht tenzij de referee hier specifiek om vraagt.
  • Als er een hit is, roept een judge “Hit” waarna de referee het gevecht zal stoppen.
  • De referee vraagt dan “judges/jury” en vervolgens laten de juryleden hun score zien.
    • 3 punten = vlag omhoog
    • 2 punten = vlag horizontaal
    • 1 punt = vlag schuin naar beneden
    • heb je niks gezien of weet je het niet zeker = vlaggen gekruist voor je houden.
    • heb je wel wat gezien maar vond dat het niet goed genoeg was, vlag lichtjes naar beneden voor je wapperen.
  • De referee geeft de score door aan de tafel (bijvoorbeeld Rood-2 punten, Blauw-3 punten)
  • De tafel noteert dit in het programma.
  • Vechters krijgen het verschil in punten. (3-2 is dus 1 punt voor een vechter)
  • De referee kan een Double hit toekennen als hij vind dat beide vechters zich schuldig maakten.

Gear:

minimum

  • Masker
  • Achterhoofd besch.
  • Handschoenen.
  • Nek besch.
  • Schermjas
  • Elleboog besch.
  • Knie besch.
  • Scheen besch.
  • Toque voor mannen

eventueel extra:

  • Borst besch.
  • bovenbeen besch.
  • voorarm besch.
  • Bitje.

Kosten:

Deelname aan het toernooi kost €10,-

De BBQ kost €17,50, dit is inclusief drinken! (Wijn, bier en fris)

Het totaalbedrag moet na inschrijven overgemaakt worden naar de HVN rekening.

bij de BBQ hebben we het volgende voor je klaarstaan:

Vlees & Kip:

  • Gemarineerde karbonade (zónder botje)
  • Venetiaans speklapje
  • Kipsaté
  • Filetlapje
  • Gelderse barbecueworst
  • Kipfilet, met tuinkruidenmarinade
  • Verse hamburger (100% rundvlees)
  • Voorgegaarde kipknots

salade

  • Huissalade (zacht en romig) met mandarijntjes
  • Duitse kartoffelsalade
  • Groentesalade light
  • Rundvleessalade
  • Romige kool salade
  • Scharrelei met lente-ui en bieslook

Smakelijke sauzen (huisgemaakt):

  • Knoflooksaus
  • Zigeunersaus
  • Whiskysaus
  • Satésaus

En uiteraard…

  • Vers afgebakken stokbrood (wit, tarwe en volkoren)
  • Huisgemaakte kruidenboter

Planning:

precieze planning komt nog, dit hangt af van hoe groot de toernooien worden. Iedereen die zich inschrijft zal ook worden gevraagd te helpen met het toernooi als jury of crew.

We houden eerst het sabeltoernooi in zijn geheel en daarna het langzwaard toernooi.

Pools

Komen hier te staan zodra de inschrijvingen gesloten zijn.

 

Inschrijfformulier